Известие

Collapse
No announcement yet.

волана тресе при висока скорост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• волана тресе при висока скорост

Здравеите.
    От извесно време след 120 волана започва да тресе и колкото по-силна е скороста се овеличава и тресенето.
    Правиха ми баланс на гумите но не излезе от това смениха ми 2-та накраиника и направиха стенд на предницата но и от това несе оправи.
    Някои имал ли е този проблем?

Аз имам този проблем,първо си мислех че е от баланс, балансирах гумите на ново,не се оправи. Предницата ми беше доста разбита,след като с баланс не се оправи бях сигурен,че като оправя предницата ще се оправи.Нови биалетки,нови носачи,накрайници и регулаж след което стана доста по-добре вибрацийте намаляха на 90%,но пак се усещаше леко.Сега като слагам зимните гуми ще проверя дали няма крива джанта,иначе незнам от какво може да е вече.Може да пробваш с тези неща все с нещо ще се оправи.
    Алфа Ромео 145 1.4ТС

Comment

...

от криви гуми се получава най-често
      Alfa Romeo 166 2.4jtd 140hp 2001

Comment

и аз имах такъв проблем миналата година и когато сменях гумите преди зимата и като започнаха да им правят баланс излезе че едната джанта беше доста крива,изправиха я и всичко се оправи
        Alfa Romeo 146 ti
        16V 1997г

Comment

криви джанти
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

При по-висока скорост тресенето може да е от кофти баланс на задните гуми.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
            Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
            Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
            Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщение
              При по-висока скорост тресенето може да е от кофти баланс на задните гуми.
              Абсолютно
              Предна гума тресе до сто,над сто тресе задна,най вероятно имаш или крива гума,или джанта.
              Аз съм имал случай с крива джанта да ми дава 0 на 0 на баланс машината,а в същото време да тресе.Аналогичен случай съм имал и с крива гума.

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

аз съм за крива джанта баланс машината може да показва 0;0 тя я балансира в посока ляво-дясно да не замята но тя не може да хване кривината във вътрешния краи на джантата които е свободен и от кръг става на нищо от хубавите ни пътища.Преди да си сложиш зимните гуми закараи си джантите на машина за изправяне и ще видиш какъв ти е проблема.

пп. поне аз така мисля
                1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

Джанта крива
                  Alfa 146 1.4 Boxer 90hp
                  Andrey Georgiev

Comment

Първоначално публикувано от pe6kata212 Покажи съобщение
                    Абсолютно
                    Предна гума тресе до сто,над сто тресе задна,най вероятно имаш или крива гума,или джанта.
                    Аз съм имал случай с крива джанта да ми дава 0 на 0 на баланс машината,а в същото време да тресе.Аналогичен случай съм имал и с крива гума.
                    благодаря ви излезе от задните гуми

Comment

И аз имах такъв проблем,след 100км тресеше
                      и излезна каре за смяна.

Comment

Аз имам същия проблем и утре ще ида да погледнат всички джанти, понеже гумите са на 0, но може би джантите...
                        Alfa romeo 145, 1.4 TS, '99

Comment

И аз го имам това, даже и при по-ниски скорости, освен това като пусна волана завивам надясно
                          И тъй като карам с някакви всесезонни гуми отзад и от вече 2 години не им е правен баланс, освен това имах една много крива джанта (задна пак) и като цяло се пооправи проблема. Завиването надясно остана, ама него ще го мисля по-натам. Освен това имам подозрения и за предно дясно каре
                          Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Working...
                          X